Skriver her om mine konsert opplevelser gjennom et musikkinteressert liv. "Anmeldelsene" er nok sterkt preget av hva jeg personlig liker av musikk og hvordan jeg oppfatter showet. Regn derfor med en subjektiv mer enn en objektiv anmeldelse av konserten.
ARTIST
STED
DATO
TK
KOMMENTAR
Dark Funeral
Gävle
8/8
5

Endelig ett band som vet hvordan Black Metal skal fremføres og jobbes med. Dette bandet yter så til de grader og setter skapet på plass i Gävle. Veldig bra.

Hjemmeside.

Ghost
Gävle
8/8
3

Sett disse en del ganger nå. Musikken sitter vel midt på treet, for meg blir det for rolig og intetsigende. Her er de headlinere og det er de overhodet ikke interessante nok til å være.

Hjemmeside.

Turbonegro
Gävle
8/8
2

Sorry men sett disse før med Hank som vokalist. Ikke blitt bedre med ny vokalist. Helt enkelt for rølpete og useriøst for min smak.

Hjemmeside.

Carnifex
Gävle
8/8
3

Bra trykk og scenetilstedeværelse. Blir litt vel mye trykk noen ganger men absolutt glad for å ha fått med meg disse.

Hjemmeside.

Sick of it all
Gävle
8/8
3

Nok ett band som bare gir fullt øs hele veien og det blir bare støy. Altfor mange slike band rundt i verden og disse tilfører ikke noe til sjangeren.

Hjemmeside

Hammerfall
Gävle
8/8
3

Ett band jeg egentlig aldri har likt noe særlig. Får vel inntrykket mitt bekreftet her, men greit å ha sett.

Hjemmeside

Belphegor
Gävle
8/8
3

Black metal med fullt øs og maks trykk. Greit å ha sett men ikke så mye mer.

Hjemmeside.

Apocalyptica
Gävle
8/8
3

Ikke min smak men spennende band som stiller med tre karer på cello og en på trommer. Spiller metal hits og ser ut til å ha veldig moro på scenen.

Hjemmeside.

The muff
Gävle
8/8
3

Kinesisk band som virkelig klarer å få med seg publikum. Ok musikk og utrolig sympatiske karer. Glad for at jeg fikk med meg disse.

Totalt jävla mörker
Gävle
8/8
2

Måtte jo se ett band med slikt navn. Fullt øs rett frem uten å tenke på noe. Greit nok, ikke min smak.

Hjemmeside.

Takida
Gävle
8/8
3

Disse ble ganske hetset på nettet før de skulle komme. De tar tak i dette på scenen og får nok mye publikum med seg. Men så synes jeg de vipper over kanten og begynner å disse metalheads. Musikken i seg er grei og de spiller sine store låter. Skal ha kred for å ta tak i nettroll men jeg synes de går over kanten.

Hjemmeside.

Black Label Society
Gävle
7/8
3

Sett dem en del ganger nå. Her skal de headline men det klarer de faktisk ikke. Kjører på en minimal scene og selvom Zakk Wylde virker i form så klarer han ikke få med seg publikum. Egentlig ganske skuffet her.

Hjemmeside.

Dr. Living dead
Gävle
7/8
3

Bra trykk og bra scenetilstedeværelse. Er ikke helt min smak men greit å fått dem med seg.

Hjemmeside.

Graveyard
Gävle
7/8
2

Så disse på Kartfestivalen for en stund siden og ble ikke imponert da. Heller ikke imponert nå. Dette blir 70 tallsrock som serveres på en enkel måte.

Hjemmeside.

Helloween
Gävle
7/8
3

Har vokst opp med mye av musikken til Helloween og hadde litt forhåpninger. De ble dessverre ikke innfridd. Blir for lite samkjørt og litt mye øs rett på men det kan være at jeg har fjernet meg litt fra denne musikkstilen..

Hjemmeside.

Skogen Brinner
Gävle
7/8
2

Tja, hva skal man si. Mest spennende her var vel at brannalarmen går i lokalet når de spiller og vi må evakuere. Utover det tilfører disse lite nytt. Enkelt og greit.

Hjemmeside.

Suicide Silence
Gävle
7/8
2

Rett frem uten så altfor mye mening. Blir for enkelt og rett frem for meg.

Hjemmeside.

Backyard Babies
Gävle
7/8
3

Helt grei rett frem metal med Dregen på gitar. Slike band finnes det mange av i Sverige, men det rocker helt ok. Greit å ha fått med seg.

Hjemmeside.

2 the gallows
Gävle
7/8
4

Årets overraskelse kommer fra Gävle, kjører med to mannlige vokalister og har ett trykk og ett budskap man ikke kommer unna. Spiller med hele hjertet utenpå skjorta. Anbefales.

Hjemmeside.

Anaal Nathrakh
Gävle
7/8
3

Svinger ganske bra av disse. Litt lite effekter men skal ha for å være veldig sympatiske på scenen. Vært å se.

Hjemmeside.

Einstürzende Neubauten
Gävle
7/8
1

Som å se maling tørke...... Kjedelig musikk og kjedelig opptreden.

Hjemmeside

Inquisition
Gävle
6/8
3

Black metal på sitt enkle med minimalt med effekter. Greit nok men ikke noe mer.

Hjemmeside.

Trail of feathers
Gävle
6/8
2

Rett frem uten mål og mening. Ikke noen favoritt på noen måte.

Hjemmeside.

Accept
Gävle
6/8
4

Har hørt mye på Accept opp igjennom og synes de klarer seg bra her. Fungerer bra Live og har kontakt med publikum på en bra måte.

Hjemmeside.

Rob Zombie
Gävle
6/8
5

Hadde litt forhåpninger her og de ble nok innfridd. Leverer veldig bra på scenen men skulle nok ønske litt mindre funk her. Blir litt for rolig til å være en headliner.

Hjemmeside.

Nale
Gävle
6/8
2

Nei dette falt dessverre ikke i smak. Altfor mye fullt øs.

Hjemmeside.

Atlas Losing Grip
Gävle
6/8
3

Ble faktisk positivt overrasket her selvom det er mye rett frem. Leverer bra på scenen og er nok et band jeg skal sjekke litt mer.

Hjemmeside.

At the gates
Gävle
6/8
3

hm....dette sitter dessverre ikke hos meg. Blir for mye rett frem og tøff attityd. Ble ikke noen favoritt etter dettes.

Hjemmeside.

Status Quo
Gävle
6/8
4

Må vel si at jeg stusset over denne bookingen på denne festivalen og det gjorde nok vokalisten også. Han var åpen på det fra scenen. Ikke så mye metal i disse gutta men fy for en spilleglede. Blir jo bare glad av å se dem.

Hjemmeside.

Toxic Holocaust
Gävle
6/8
2

Dette blir for mye øs og uten melodi. Litt uten mål og mening.

Hjemmeside.

Sepultura
Gävle
6/8
3

Vokst opp med mye av musikken til Sepultura og hadde litt forhåpninger. Må vel egentlig si at jeg ble litt skuffet. Ble litt for mye uten mål og mening.

Hjemmeside.

Saxon
Gävle
6/8
4

Sett disse før på samme festival og de leverer alltid bra live. Husker aldri hvor metal Saxon faktisk er. Meget karismatisk vokalist som klarer å få med seg publikum.

Hjemmeside.

Apocalypse orchestra
Gävle
6/8
3

Aldri hørt disse før og når de startet så tenkte, jøss dette var jo faktisk bra. Men etter noen sanger så mistet jeg mye av interessen også. Ble altfor ensformig.

Hjemmeside.

Deathstars
Gävle
6/8
4

Hørte en del på disse da jeg bodde i Sverige. Må si at det funker veldig bra live også. Litt av noen personligheter men det funker. Anbefales.

Hjemmeside.

Hardcore Superstar
Gävle
6/8
4

Hørt litt av disse tidligere på svensk radio og det er nok ganske mainstream. Må si at de overrasker positivt live. Bra show og godt tak på publikum. Anbefales.

Hjemmeside.

AC/DC
Valle Hovin
17/7
5

Ikke sett dem før men har jo vokst opp med musikken. Her leverer de rock`n roll slik det skal være. Skikkelig scene med masse effekter. Dessverre så avslører de også hvor enkle de er som band. Her er det gitar og refreng som gjelder. Litt trekk for at det er lite dialog med publikum og på For those about to rock så burde kanonene som kommer på scenen høres ut som kanoner og ikke kinaputter.

Hjemmeside.

Vintage Trouble
Valle Hovin
17/7
3

Aldri hørt eller sett disse før. Sangeren ligner en tidlig James Brown og gjør sine saker bra. Det blir litt for mye fullt øs hele tiden for meg og de går for hardt ut. Første gang jeg har sett crowdsurfing i Norge da og det gir plusspoeng. Bra innsats men litt for heseblesende.

Hjemmeside.

Foo Fighters
Telenor Arena
10/6
5

Gledet meg litt til denne og må vel si at mine forventninger ble innfridd. Blir kanskje litt mye enmannsshow men likevel her er det en vokalist i Dave Grohl som gir jernet hele tiden. Ett eksempel på dette skjedde to dager etter konserten, når de spilte i Sverige og Dave knakk beinet, men fortsatte hele showet. Kunne med fordel kuttet litt ned på lengden og da spesielt på coversangene de dro igang. Foo Fighters har en stor nok katalog selv om de ikke skal kjøre noen Queen covere og slikt i tillegg. En bra konsert på en håpløst dårlig arena.

Hjemmeside.

Ghost
Telenor Arena
10/6
5

Sett Ghost en gang tidligere og ble vel da egentlig ikke imponert. Vokalisten var da i overlag arrogant og hadde en holdning som var ganske dårlig. Nå har de fått ny vokalist som prater litt med publikum og er mindre arrogant på scenen. Virker fremdeles ikke helt innkjørt i bevegelser og slikt men bandet fremstår nå som mer helhetlig enn tidligere. Kjører bra show selvom de ikke kunne utnytte scenen fullt ut (to små skjermer og fikk ikke brukt catwalken), noe jeg mistenker er retningslinjer fra Foo Fighters. Var en bra konsert på en håpløst dårlig arena.

Hjemmeside.

Judas Priest
Oslo Spektrum
2/6
5

Dette bandet har en imponerende låtliste og her fikk vi hele spekteret. Man vet litt hva man får med Rob Halford på vokal men her virker han i god form og engasjert. Det er de vanlige 320 klesbyttene og skrikevokalen er så til de grader på plass. Alt i alt en bra konsert.

Hjemmeside.

Def Leppard
Oslo Spektrum
2/6
3

Hadde en del forhåpninger til denne konserten men de ble dessverre ikke innfridd. Virker gamle og stive på scenen. Gjør ikke noe ut av seg og har rett og slett ikke taket på publikum. Vivian Campbell er veldig anonym men det viser seg at det er stamcelle behandlingen han får som har slått han ut den dagen. Alt i alt greit å ha sett men tiden føles som har gått litt ut for dette bandet. Største paradokset kommer på Hysteria da de viser video fra sin storhetstid, da ble det veldig tydelig at de ikke er lengre det de var.

Hjemmeside.

Five Finger Death Punch
Oslo Spektrum
2/6
6

Har hørt en del av dem før men ikke fått noe særlig forhold til dem. Synes de presterer utrolig bra. Flinke til å få med seg publikum og en vokalist som er så til de grader sympatisk og dyktig på scenen. Anbefales.

Hjemmeside.

Bryan Adams
Spektrum
20/3
5

Har jo vokst opp med hans musikk. Denne konserten feiret 30 årsjubileum for Reckless skiven. Må si at jeg hadde glemt hvor utrolig sterk den skiva er. Her var det mye bra musikk som leveres på en veldig bra måte. Bryan Adams kan dette med å stå på scenen. Burde nok kortet ned konserten fra 2 til 1,5 time for han klarte ikke opprettholde trykket mot slutten. Alt i alt en bra konsertopplevelse.

Hjemmeside.

Black Label Society
Rockefeller
3/3
5

Har nok sett dem bedre enn det de var denne kvelden. Zakk Wylde slet med stemmen og det ble litt vel mye snøvling på han men som vanlig leverer de så det holder på scenen. Digger den følelsen av at man føler seg overkjørt når de står på scenen. Meget bra.

Hjemmeside.

Black Tusk
Rockefeller
3/3
2

Dette blir rett og slett for enkelt for meg. Bare rett frem og ikke så mye mer. Kommer nok ikke til å følge så mye mer på dem videre.

Hjemmeside.

Crobot
Rockefeller
3/3-15
4

Dette bandet er absolutt verdt å sjekke ut mer av. Bra trykk, groove og herlig scenetilstedeværelse. Likes absolutt og ett band jeg definitivt kommer til å sjekke ut mer av.

Hjemmeside.

Shining
Parkbiografen
17/10-14
5

Aldri hørt disse før og må vel si at jeg ble imponert. Vannvittig trykk, groove og bra scenetilstedeværelse. Anbefales.

Hjemmeside.

Chrome Division
Parkbiografen
17/10
5

Disse har jeg hørt litt på i forkant da jeg visste de skulle komme. Shagrath er gitarist i dette bandet og da må man få dem med seg. Utrolig bra liveband med bra trykk og kan jobbe med publikum. Men må vel si at Shagrath ikke har blitt min favoritt etter denne og Dimmu sin spilling i Sverige tidligere i høst. Anbefales.

Hjemmeside.

Glittertind
Parkbiografen
17/10
3

Dette faller helt enkelt ikke i smak for meg. De jobber på scenen men vokalen blir for dårlig og musikken for lite interessant til at jeg trives her.

Hjemmeside.

Deathcrush
Parkbiografen
17/10
1

Dette er ræl fra ende til annen i min betydning. Rett og slett for sært og lite interessant....

Hjemmeside

Magre Benum
Parkbiografen
17/10
3

Et lokalband med legendestatus lokalt. Aldri sett dem og det var artig å endelig å ha fått dem med seg men må vel si at det ikke engasjerte så mye. Blir litt for 70 talls og litt for rolig på scenen for min del.

Hjemmeside.

Graveyard
Gvarv
15/8
2

Dette blir altfor enkelt for meg. Ble anbefalt å få dem med seg men dette var en 70 tallsversjon av et rocka oasis. Falt ikke i smak i det hele tatt dessverre.

Hjemmeside

Sivert Høyem
Gvarv
15/8
3

Kanskje norges beste sanger. Hans stemmer bærer utrolig bra live. Har jo sett han med Madrugada tidligere og her må jeg si at jeg ble skuffet. Ja han synger bra og har bra lyd men det er liksom ingen kontakt med publikum. Dette ble en skuffelse dessverre.

Hjemmeside.

D.A.D
Gvarv
15/8
6

Oi oi oi..... Sett dem før da de varmet opp for Motorhead og visste de kunne levere. Her tror jeg ikke Gvarv vet helt hva som traff dem. I andre sang løper vokalist ut i publikum og kjører showet der i en sang. De gir jernet og rocker bra. Så får lyd være lyd. Dette var utrolig bra.

Hjemmeside.

Paul Dianno
Gävle
9/8
2

Uff uff uff….. Sett han før i Skien og da rocket han løs og fikk taket til å løfte seg. Nå er dessverre hans form altfor dårlig til å være på en scene. Halter ut på scenen og står å lener seg til mikstativet mens han hveser ut vokal. Dette var rett og slett ikke bra.

Hjemmeside.

Watain
Gävle
9/8
4

Black metal slik de mener det skal være. Ett band som går på scenen med fullt pyro og blodshow, hodeskaller og lignende. Dette er kanskje bandet som burde vært headlinere denne kvelden. Publikum våknet virkelig og visste å verdsette dette bandet. Ikke hørt så mye av de før og jeg må vel si at jeg likte dette.

Hjemmeside.

Satans satyrs
Gävle
9/8
2

Rett frem og fullt øs. Rett og slett ikke min smak i det hele tatt.

Hjemmeside.

Dimmu Borgir
Gävle
9/8
3

Aldri sett Dimmu på en stor scene så jeg hadde litt forhåpninger til dem. Har sett dem som veldig dårlig og veldig bra. De ble flyttet opp som headlinere denne kvelden og det viste seg å være en tabbe spør du meg. De har blitt dønn kjedelige på scenen og helt kommet bort fra sine røtter. Når i tillegg det tekniske ikke sitter så blir det bare feil. Verste denne kvelden var nok likevel Shagrath som mimet etter Vortex sin vokal……

Hjemmeside.

Hawkwind
Gävle
9/8
3

Feirer 45 år som band i år. Har med andre ord holdt på i mange år og bærer preg av det. Dette er dyktige folk. For meg blir dette for spirituelt og altfor far out.

Hjemmeside.

Blues Pills
Gävle
9/8
4

Nok en kvinnelig vokalist (hvilket er bra). Dette var en meget hyggelig bekjentskap. Litt woodstockfølelse over det hele men veldig bra trykk og driv. Anbefales.

Hjemmeside.

Mustasch
Gävle
9/8
3

Sett dem før og da må jeg si at jeg likte det. Her blir det hele veldig platt og tidvis kjedelig. Egentlig litt skuffet over denne konserten.

Hjemmeside.

Robert Pehrssons Humbucker
Gävle
9/8
3

Når de lanseres som powerpop så sier vel det det meste. Dette blir for enkelt og for basalt for min del. Musikk med driv men for meg altfor spedt.

Hjemmeside.

Marduk
Gävle
9/8
4

Et blackmetal band med lang fartstid som har beholdt sin stil hele veien. Ikke hørt så mye av dem før men dette var et godt bekjentskap. Sitter bra og de gir jernet. Ikke på langtnær like bra som Gorgoroth live men absolutt verdt å se.

Hjemmeside.

Doro
Gävle
9/8
4

Doro har jeg vokst opp med musikken til. Alt fra hun var med i Warlock så har denne lille dama vekt oppsikt. Her får du alle slagerne hun er kjent for. For meg blir det litt vel mye allsang på grensen følelse over det hele men alt i alt glade for at jeg fikk se henne. Utrolig sprudlende og glad dame da.

Hjemmeside.

Black Trip
Gävle
9/8
4

God gammeldags heavy metal. Rett frem og ærlig. Kanskje litt inspirert av tidlig metal men her sitter det ganske bra. Glad jeg fikk med meg disse.

Hjemmeside.

Powerwolf
Gävle
9/8
3-

Nja hva skal man si. Bland Gregorian chants med munkemusikk med metal så havner du nesten rett. For meg blir dette for mye posering og allsang. De jobber på bra med publikum men musikken er rett og slett ikke min gate.

Hjemmeside.

Revelations
Gävle
9/8
3

Nok ett 70 talls inspirert band. Virker som det er den nye trenden. Disse gjør jobben sin greit men personlig har jeg ikke så stort forhold til 70 talls musikk så dette faller utenfor for min del.

Hjemmeside.

Skid Row
Gävle
9/8
5

Her må jeg si jeg blir tatt litt på senga. Forventet meg et hairmetal band som myke verdier osv…. Men disse var langt mer rocka enn det jeg kunne huske. Meget bra og en usedvanlig karismatisk vokalist. Anbefales.

Hjemmeside.

Sorcery
Gävle
9/8
3

Gamle travere som har holdt på I mange år. For meg personlig blir dette vel primitivt og fullt øs. De gjør jobben men det gir ikke så my totalt sett dessverre.

Hjemmeside.

Dregen
Gävle
9/8
3

Rett frem rock`n roll med bra driv og tempo. Blir litt for enkelt og rett frem for min del. Mange band som gjør dette mer overbevisende og med mer tæl enn Dregen. Greit å ha sett men ikke mer.

Hjemmeside.

Gorgoroth
Gävle
8/8
6

Ah……. Der satt den. Aldri sett dem live og må være så ærlig å si at dette er musikk jeg egentlig ikke er stor fan av. Men fy f…. for ett driv og trykk. Kanonbra hele veien. Her ble jeg fan og Gorgoroth klarte å sette BM skapet på plass på denne festivalen.

Hjemmeside.

Abramis Brama
Gävle
8/8
3

Nok et 70 tallband med bra trykk og driv. Sitter helt ok og det har vært greit å se dem men noe særlig mer enn det gir det ikke.

Hjemmeside.

Slayer
Gävle
8/8
4

Sett dem før og dette var vel ingen stor forskjell. De har sin stil og sin musikk og holder seg til det. Alt i alt så bør man nok være fan for å like denne konserten. Men de gir mye energi og er samkjørt på scenen.

Hjemmeside.

Solstafir
Gävle
8/8
3

Rett frem og greit nok men totalt ganske uengasjerende. Kult at Island begynner å representeres i metalverden.

Hjemmeside.

Heaven shall burn
Gävle
8/8
4

Her blir jeg tatt på senga. Trodde det var ett helt annen type band men her var det skikkelig trykk og masse energi. En bra konsert med et for meg ukjent band.

Hjemmeside.

Black Star Riders
Gävle
8/8
3

Gamle Thin Lizzy medlemmer og annet som spiller Thin Lizzy og annen lignende musikk. Helt greit og det er stor pondus i bandet men det fenger ikke stort utover det. En høydare når de spiller Jailbreak.

Hjemmeside.

Mantar
Gävle
8/8
5

En trommis og en gitarist som også synger. Thats it. Gir absolutt alt på scenen og har et så primitivt og rått sound at man bare må digge dem. Kanonbra.

Hjemmeside.

Bigelf
Gävle
8/8
3

Disse føler jeg har blitt hauset litt opp som noe stort uten at de klarer å leve opp til det. Litt 70 tallspreg over dem med mye synth. Tror det hadde vært bedre om vokalist fokuserte mer på sang og mindre på å spille på to synther.

Hjemmeside.

Airbourne
Gävle
8/8
3

Ikke helt min smak på denne musikken i utgangspunktet. De gjør en grei spilling men for meg gir det ikke så mye.

Hjemmeside

Heavy Tiger
Gävle
7/8
3

Et band bestående av 3 jenter i alder av 21 år. Spennende og bra trykk men faller litt igjennom på det tekniske og i sin pondus på scenen. Med noen år til i erfaring blir dette bra.

Hjemmeside.

Kadavar
Gävle
7/8
5

Dette er grunnen til at man går på festival. Oppdage band man ikke har hørt før og bli positivt overrasket. Utrolig bra trykk og driv. Anbefales på det sterkeste. Jeg ble fan etter denne konserten.

Hjemmeside.

Opeth
Gävle
7/8
3

Hørt en del av disse og gledet meg til å høre dem live. Ble egentlig ganske skuffet. Det var eksperimentelt og spesielt men ganske så uengasjerende. Greit nok.

Hjemmeside.

Volbeat
Gävle
7/8
4

Hørt en del av disse og ble vel egentlig skuffet av disse headlinerne. Samkjørt og godt produsert men akk så kjedelig band på scenen. Blir for enkelt og platt for meg.

Hjemmeside.

The Agonist
Gävle
7/8
5

Tidligere vokalist i Arch enemy og hun mestrer også dette med growling på en ypperlig måte. Et utrolig bra band live og fin balanse mellom growling og ren vokal. Anbefales.

Hjemmeside.

Arch Enemy
Gävle
7/8
5

Hørt en del på dette bandet i det siste og det funker utrolig bra live. Kvinnelig vokalisten som growler som en voksen kar. Kanonbra og anbefales på det sterkeste.

Hjemmeside.

Steel Panther
Gävle
7/8
-1

Rølp, rølp, rølp…. Sjekk ut dette bandet om du vil høre p og d ordet brukt i alle tekster og all kommunikasjon med publikum.

Hjemmeside.

Malevolent Creation
Gävle
7/8
2

Dette er ikke min gate dessverre. Slike band finnes det mange av og disse skiller seg ikke ut på noen måte.

Hjemmeside.

Vader
Gävle
7/8
5

Hørt mye bra om dette bandet og jeg forstår hvorfor. Skikkelig trykk og energi. Rett på sak uten mye styr rundt. Ærlig og tungt, akkurat slik det skal være.

Hjemmeside.

Kreator
Gävle
7/8
4

Et band jeg har fulgt mer eller mindre i 20 år. Rett frem uten mye krumspring. Du får det du ser og ikke mer. Alt i alt bra men ble ingen større fan etter denne dagen selvom de har kanskje en av de beste kommentarene jeg har hørt på lenge. Sitat"som vi ser det så skaper religion så mye splid mellom mennesker det er derfor vi er enemies of god"

Hjemmeside.

Imber
Gävle
7/8
3

Et jenteband med mannlig bassist. De jobber på bra men energien blir litt for mye over the edge. Virker som vokalisten prøver altfor hardt å være noe hun ikke er. Hadde vært bedre om hun kanaliserte denne energien mer i musikken enn i å spille tøff.

 

Possesed
Gävle
7/8
3

Gamle travere innen metal og en spesiell gruppe med en rullestolavhengig vokalist. Synes det hele blir litt halveis. Bandet virker i dårlig form og virker som de sliter med å holde tempoet de legger opp til.

Infoside.

Edguy
Gävle
7/8
3

Dette er litt for mainstream for min del og at de spiller tidlig på dagen gjør det dessverre ikke bedre. En vokalist som jobber på men det holder liksom ikke. Alt i alt greit, men ikke mer.

Hjemmeside.

DumDum boys
Treungen
31/7
5

Ah.... dette må være noe av det beste livebandet i Norge for tiden. Utrolig trykk og innlevelse i første del av konserten. Sank tempo i midten og det merkes. Slutten var bra så totalt en meget god konsert som anbefales.

Hjemmeside.

Åge Aleksandersen
Treungen
31/7
5

En av de bedre rockerne i landet for tiden. Leverer sine saker bra og får med seg publikum. Bandet ser ut til å nyte det og jobber veldig bra sammen. Kanskje litt mye enveis men totalt en meget bra opplevelse.

Hjemmeside.

Loveshack
Treungen
31/7-14
2
Festivalfyll....... Et band som bare spiller slagere fra 80 tallet. Men de gjør det med innlevelse og forventning så da blir det ikke totalslakt.....
Morten Harket
Wrightegaarden
19/7-14
4

Bedre enn ventet. Så A-ha live i Langesund for mange år siden og da sprakk stemmen hans noe helt grusomt. Med det låtmaterialet han har her så blir det annerledes og dette funket faktisk ganske bra. Men han som artist er jo ikke så mye annet enn kjedelig på scenen. Alt i alt bedre enn forventet og her funket faktisk Wrightegaarden helt ok som konsertsecene (for første gang).

Hjemmeside.

Melissa Horn
Wrightegaarden
17/7-14
5

Så Melissa i Ibsenhuset og hun hører nok mer hjemme der enn en bråkete og tidvis rølpete konsertarena som Wrightegaarden er. Synes likevel denne konserten var bedre og det ble ikke så tung stemning som det ble i Ibsenhuset sist. Bra låtskriver men fremdeles veldig trist da.

Hjemmeside.

Di Derre
Rådhusamfiet Porsgrunn
24/5-14

2

4

Ja hva skal man si.... Aldri vært noen fan og kommer aldri til å bli det. Når det i tillegg er så til de grader rølpe/festearena som dette så blir bare alt feil. Rett go slett ikke bra. Når det er sagt så leverer de varene sine slik de kan. Verken mer eller mindre. Tight band som er veldig samkjørt. Min opplevelse er tk 2 men bandet fortjener bedre enn som så og får da 4 grunnet sin erfaring og opptreden på scenen.

Hjemmeside

Mikael Wiehe
Ibsenhuset
23/3-14
5

Det er noe med denne karen som bare virker rett ut troverdig. Slet litt med sykdom denne kvelden men han er en veldig likendes artist. Man kan diskutere om man er enig i hans budskap men han er en meget god formidler og en meget dyktig artist. Drar jo ikke akkurat ned at han står selv og selger cd`er på utsiden etterpå. Anbefales.

Hjemmeside

Ihsahn
Parkteateret
16/11
5

Er ingen stor fan av Ihsahn men han skal ha stor respekt for det han leverer på scenen. Kanonlyd og en seriøsitet og pondus man skal lete lenge etter. Anbefales.

Hjemmeside.

The Gathering
Parkteateret
16/11
5,5

La det være sagt med en gang at dette er nok farget av at jeg kjenner vokalisten i bandet godt. Men her ble alle forventninger innfridd. Meget seriøst og bra band og når man ser utvikling på vokalist Silje som jeg har fulgt i mange år så blir man imponert. Spiller på et veldig stort register og bandet leverer utrolig bra. Spilt en av mine absolutte favorittsanger i Heroes for Ghosts og da er kvelden bare fullkommen. MEGET bra !!!!

Hjemmeside.

Triosphere
Parkteateret
16/11
3

Hm....hadde vel egentlig forventet mer av dette bandet. Så dem for et år siden og da ble jeg imponert over dem men her synes jeg ikke de følger opp. Blir litt upersonlig og litt gladrock følelse her. Litt skuffet ble jeg nok.

Hjemmeside.

Withem
Parkteateret
16/11
2

Aldri hørt dette bandet før og det er vel egentlig likegreit. Ikke stort å by på og det faller igjennom på musikkstil og bandet på scenen. Et band jeg ikke kommer til å følge vider.

Hjemmeside.

Nickelback
Scandinavium
15/11
2
Ja hva skal man si her. Boyband med gitarer som kun later som de skal gjøre en jobb. Maken til posører og prefabrikert ræl har jeg sjelden vært borti. Sjelden jeg står i salen og blir flau på bandets vegne men her var det så dårlig skuespill og dialog at man kan bli svett av mindre. Det eneste som drar denne konserten opp er at det er bra lyd og at bandet tidvis har noen hiter. Upersonlig og direkte kjedelig. Styr unna med mindre du er blodfan av musikken.
Skillet
Scandinavium
15/11
5

Aldri hørt disse tidligere men dette var en meget positiv opplevelse. Et band som gir absolutt alt på scenen og spiller musikk som virkelig rocker. En trommeslager som virkelig jobber med trommene og en meget sympatisk gruppe. Anbefales.

Hjemmeside.

Melissa Horn
Ibsenhuset
27/10
4

Liker mye av det Melissa Horn gjør. Denne konserten er jo veldig hyggelig og det er en bra stemning men hun byr ikke stort på seg selv og om man skal sammenligne henne med f.eks. Bjørn Eidsvåg som har samme type konserter så faller hun litt igjennom. Litt vanskelig å bli kjent med henne som artist samt det er begrenset hvor negativt ting får være over tid. Greit å ha sett og hørt men ikke så veldig mye mer.

Hjemmeside.

Tyr
Parkbiografen
12/10
3

Hørt litt til dette bandet og liker det vel egentlig greit. På scenen funket det ok men manglet det siste drivet for at jeg skal like det fullt ut. Blir litt tafatt og stille på scenen for min smak. Greit å ha fått med seg.

Hjemmeside.

Purified in blood
Parkbiografen
12/10
4

Ingen erfaring med dette bandet og må vel si at jeg fikk meg en skikkelig på trynet her. Sjelden man ser mer trykk fra en scene og aggressiv fremtoning på en vokalist. Positiv aggrresjon vil det si. Vannvittig trykk fra start til slutt. Gir absolutt alt på scenen og det smitter. Aldri før sett en mosh pit på Parkbiografen. Meget bra men man blir litt lei etter 3-4 sanger.

Hjemmeside.

Dimension F3H
Parkbiografen
12/10
5

Jada her satt det. Aldri sett eller hørt dette bandet. Men her var det skikkelig driv og trykk så det holder. Litt Venom møter Red Harvest type musikk som sitter som ett skudd. En meget positiv opplevelse. Så får det bare være at vokalisten trolig har industriens dårligste kroppslige holdning.

Hjemmeside.

Circus Maximus
Parkbiografen
12/10
3

Hm....ryktet til disse er at det er meget dyktige musikere og det stemte vel i og for seg. Men det sitter liksom ikke helt for meg. Greit å ha sett men ikke så mye mer enn det.

Hjemmeside.

Highland Glory
Parkbiografen
12/10
2

Tja hva skal man si. Aldri hørt bandet før og har vel egentlig ingen intensjon om å gjøre det igjen. Flere ting som skurrer utover at jeg egentlig ikke er noen fan av musikken. Vokalisten er vel hovedproblemet for meg. Ser ikke ut som han vil være på scenen i det hele tatt og kommer opp på scenen med en hvit t-skjorte med neonskrift. Greit man skal kunne gå i det man vil men dette blir bare helt feil.

Hjemmeside.

Blindfolded
Parkbiografen
12/10
4

Ganske nytt band som jeg kun hadde hørt en sang fra tidligere. Den sangen var veldig lik My Dying Bride. Ble ganske overrasket her. Bandet var mye mer variert enn som så. En meget positiv opplevelse. Selvom bandet i seg ikke bar veldig preg av å være samkjørt og scenevant så var dette bra.

Hjemmeside.

Within Temptation
Sentrum Scene
24/8
5

Slet litt med lyden her men ellers leverer de bra selvom Sentrum Scene nok er en litt liten arena for dem. Aldri før har jeg opplevd at norsk publikum yter så mye når det gjelder sang og hopp så det sier sitt om dette bandet. Flinke til å få med seg publikum.

Hjemmeside.

The smoking hearts
Gävle
10/8
2

Slike band går det 35 av på dusinet......

Hjemmeside.

Bullet
Gävle
10/8
2

Var litt spent på disse da de hadde fått en del skriverier mot seg og sin turnebuss som ble stoppet på grensen i tyskland. Dette ble rett og slett for rølpete for meg.

Hjemmeside.

Anvil
Gävle
10/8
2

Nei dette ble for enkelt og rett frem.....

Hjemmeside.

Electric Wizard
Gävle
10/8
4

Hørt en del av dem tidligere så var litt spent på denne konserten. De leverer helt ok og er glad for å ha sett dem men de klarer ikke ta det hele veien.

Hjemmeside.

Dragonforce
Gävle
10/8
3

Nja dette blir litt for mye fullt øs fremover for meg men greit å ha sett dem live.

Hjemmeside.

Within Temptation
Gävle
10/8
5

Må vel bare si at dette var en av favorittene på festivalen og de innfridde. Utrolig dyktig vokalist live. Bra lyd, bra show og en meget bra innlevelse. Anbefales ALLE å se dem live.

Hjemmeside.

Deep Purple
Gävle
10/8
4

Tja de leverer vel egentlig bra men de begynner å bære preg av alder. Blir litt mye pauser og vokalen sliter til tider. Bra å ha sett dem men de klarer ikke engasjere mer enn det.

Hjemmeside.

Philm
Gävle
10/8
3

Tja er vel greit nok, men ikke noe mer enn det. Aldri hørt dem før og tror ikke jeg kommer til å høre så mye på dem igjen.

Hjemmeside.

System of a down
Gävle
9/8
3

Ja hva skal man si....Personlig synes jeg dette bare er vrøvl. De kjører showet hundre prosent og rocker som bare det men jeg får problemer så fort vokalisten åpner munnen. Tror dette er ett band man enten elsker eller hater.

Hjemmeside.

Gojira
Gävle
9/8
5

Disse må bare nytes. Så utrolig bra på skive og like bra live. Rett og slett en glede å ha sett og hørt live.

Hjemmeside.

Vildhjarta
Gävle
9/8
5

Ah.... en kompis tipset meg om disse og gjett om de leverte. Kanonbra live og hadde vel tidenes største headbanging på plakaten. To vokalister og fullt trykk. Festivalens overraskelse.

Hjemmeside.

Year of the goat
Gävle
9/8
3

Hm..... aldri hørt før og ble vel litt overrasket utfra navnet. Greit å ha hørt og ett band jeg kommer til å sjekke litt mer ut.

Hjemmeside.

Soilwork
Gävle
9/8
3

Hørt en del av disse før og det ga litt forventninger. De leverer vel egentlig greit men klarer ikke fenge noe mer enn det.

Hjemmeside.

Killswitch engage
Gävle
9/8
3

Hadde litt forventninger til disse men de ble dessverre ikke innfridd. Har en del kompiser som digger dem men dette synes jeg ble for rett frem.

Hjemmeside.

Sylosis
Gävle
9/8
3

Var vel i og for seg greit nok, men de bidrar ikke med noe nytt eller noe som skiller dem ut fra resten.

Hjemmeside.

Exodus
Gävle
9/8
2

tja hva skal man si. Ikke engasjerende og altfor enkelt. Falt ikke i smak.

Hjemmeside

Hatebreed
Gävle
9/8
4

Fått litt ørene opp for dette bandet. Leverer sine saker bra men blir litt ensformig i lengden.

Hjemmeside.

Naglfar
Gävle
8/8
3

Aldri sett disse før og det var et ok bekjentskap. Selvom de ikke tilfører så mye nytt så er det likevel verdt å få med seg.

Hjemmeside.

In Flames
Gävle
8/8
4

Dette var headlinerne denne kvelden og mange hadde store forventninger. Var ingen fan før konserten og er det heller ikke. De leverer sine saker bra, men musikken sitter liksom ikke for meg.

Hjemmeside.

Lamb of God
Gävle
8/8
5

Jada der satt den. Aldri sett dette bandet før og må vel si at dette var en meget positiv opplevelse. Tøft og ett meget bra lydbilde. Anbefales.

Hjemmeside.

Trivium
Gävle
8/8
3

Sett dem før og fikk vel ett bedre inntrykk av dem denne kvelden enn tidligere. Helt ok, og jeg kan se hvorfor de er ganske populære i Sverige.

Hjemmeside.

Testament
Gävle
8/8
4

Disse har holdt på lenge og jeg har sett dem før. Virker mer i form denne kvelden og har full kontroll på publikum. Overraskende bra til å være dem. Kult å se folk på scenen som rett og slett eier publikum med en gang.

Hjemmeside.

Aborted
Gävle
8/8
4

Tøft, midt i trynet og fullt øs. Kanskje litt i overkant noen ganger men at dette rocket stort var det ingen tvil om. Likte det men tror jeg hadde slitt med en full 1,5 times konsert med dem.

Hjemmeside.

Hypocrisy
Gävle
8/8
4

Ah....store forventninger her. Sett dem før og da leverte de så det holdt. Her blir det litt mas og fullt øs uten at vokalisten (Peter Tågtgren) klarer å få med seg folk. Litt skuffet var jeg nok etter denne.

Hjemmeside.

Iced earth
Gävle
8/8
3

Her ble jeg litt overrasket. Trodde dette var noe helt annet, men en veldig trivelig (nesten på grensen til for mye kjærlighet og slikt) vokalist drar det mye i land. Ikke helt min stil men ok å ha sett.

Hjemmeside.

Gamma Ray
Gävle
8/8
3

Må vel si at jeg hadde visse forhåpninger med disse da det er tidligere Helloween medlem som står i spissen her. Ble vel egentlig litt skuffa, virket uinteressert og ga lite av seg selv. Greit å ha sett men ikke noe mer.

Hjemmeside.

Cult of Luna
Gävle
8/8
3

Disse skulle spilt på Getaway forrige år og det ble verdens oppstandelse når de avlyste. Kan vel ikke se helt hvorfor men at dette var et populært band var det ingen tvil om. Grei musikk uten at det fenget meg spesielt mye. Spesielt med 7 medlemmer i bandet, deriblant to trommeslagere. Ellers ikke det helt store.

Hjemmeside.

Katatonia
Gävle
8/8
4

Har sett dette bandet før og må si jeg digger musikken deres, men konsertene er ikke så bra. Slitt litt med å finne ut hva som dreper følelsen for dem her men de er rett og slett dønn kjedelige på scenen. Dette drar hele opplevelsen ned selvom det er kanonbra musikk.

Hjemmeside

Nashville Pussy
Gävle
8/8
3

Aldri hørt eller sett dette bandet før og må vel si at det kanskje ble litt vel rølpete for min smak så gir de alikevel jernet og klarer å dra med seg publikum. Greit nok :-)

Hjemmeside.

Kurt Nilsen
Wrightegården
29/6-13
4

Litt usikker hva som egentlig skjedde her. Kurt pleier alltid å levere varene men her synes jeg det ble litt mye onemanshow. Må også legge til at jeg personlig ikke liker Wrightegården som konsertscene. For mye fulle folk som ikke tar hensyn til at man faktisk vil følge med på konserten. Ikke så mye mer å si om denne konserten dessverre.

Hjemmeside.

Bon Jovi
Telenor Arena
21/5
3

Egentlig litt skuffet her. Først av alt kommer han på scenen 30 min etter annonsert. At han også stiller uten Richie Sambora viser seg å være noe som drar konserten ned betraktelig. Phil X gjør sin jobb som gitarist men absolutt ikke som bandmedlem. Alt i alt blir det en konsert med Jon Bon Jovi som sliter med stemmen og jobber og jobber for å komme opp i partier han ikke takler. Holder på i 2 timer og 45 minutter men denne konserten kunne vært kortet ned med minst en time. Greit å ha sett men kommer ikke til å reise på konsert med han igjen.

Hjemmeside.

Kamelot
Sentrum Scene
24/11
6

Her blir jeg tatt fullstendig på senga. Er ingen stor fan av musikken men kan trygt si jeg ble det etter denne konserten. Utrolig dyktige på å få med seg publikum og en meget dyktig vokalist gjør sitt. Lys og lyd sitter veldig bra. Så avslutter de med en av mine favorittsanger som er March of Mephisto. En kanon opplevelse.

Hjemmeside.

Triosphere
Sentrum Scene
24/11
4

Nytt positivt bekjentskap. Leverer sine saker bra og har en meget karismatisk line up. Kvinnevokal som høres bra ut og de gir jernet. En positiv opplevelse.

Hjemmeside.

Xandria
Sentrum Scene
24/11
3

Kvinnevokal og bra band ved siden. Men så skjærer det seg for meg. Kvinnevokal som prøver å synge opera uten å få det til noe særlig. Samt forventer at publikum skal heie og klappe flere ganger pr sang. De skal ha for at de prøver, men der stopper det.

Hjemmeside.

Blackguard
Sentrum Scene
24/11
2

Dette ble for enkelt for meg. Slike metalband går det 14 av på dusinet. Bare aggressjon og vrengvokal. Ikke noe særlig tanke eller mening.

Hjemmeside.

Katatonia
John Dee
4/11-12
4

Hm... litt vanskelig denne. Egentlig leverer de sine saker bra. God vokal, god miks og trivelig band. tror det er lokalet som ødelegger mye av stemningen her. Trangt, varmt og folk som prater ALTFOR mye i salen. Greit å ha sett dem men ble vel verken skuffet eller imponert.

Hjemmeside.

Junius
John Dee
4/11-12
3

Aldri hørt disse før og her sliter de med utrolig dårlig lydmann. Hører ikke vokal og alt blir grøt. Leverer greit på scenen men blir feil lokaler og feil lyd. Sjekket de opp litt på nettet og musikken er ganske bra så er litt synd at totalopplevelsen blir ødelagt av dårlige teknikere....

Hjemmeside.

Alcest
John Dee
4/11-12
2

Nytt bekjentskap igjen. Dette faller dessverre ikke i smak hos meg. Sliter med alt på scenen, forferdelig lyd, dårlig lys osv....

Hjemmeside.

WASP
Rockefeller
24/10-12
6

Ah...... Fryktet denne konserten litt. Har vel ikke vært så imponert over Blackie sin stemme live tidligere. Her klaffer det meste, selvom jeg mistenker at han har litt hjelp med stemmen på rolige sanger. Lys, lyd og show sitter helt kanon. Veldig veldig bra. hjelper jo selvsagt at de spiller fra hele katalogen sin :-)

Hjemmeside.

Barbie-Q-barbies
Rockefeller
24/10-12
3

Et rent jenteband som rocker greit på scenen. Blir litt for enkelt for min smak men de skal ha for energi og trykk på scenen.

Hjemmeside.

Anathema
Rockefeller
30/9-12
4

Tja, hva skal man si. Så dem jo live på Getaway i sommer og ble litt nysgjerrig på hva de kunne prestere på en mindre scene. En ting skal de ha for og det er at de alltid gir jernet på scenen og yter. Men alt i alt ble jeg vel litt skuffet. De leverte ikke noe bedre på en liten scene enn de gjorde på en stor og jeg hadde nok forventet litt mer. Men bra musikk er det absolutt.

Hjemmeside.

Petter Carlsen
Rockefeller
30/9-12
4

Aldri hørt denne fyren før og likte han vel egentlig ganske bra. Ble bare litt for stille og rolig og kanskje litt for likt Anathema som han varmet opp for. Ble helt feil på denne typen scene da det nesten er umulig å nyte så rolig musikk uten at folk prater mye. Verdt å sjekke ut.

Hjemmeside.

Yngwie Malmsteen
Gävle
7/7-12
2

En av de store heltene på 80 tallet. Noe han tydeligvis prøver å leve opp til. Jøss ja han er dyktig på gitar men når han som vanlig har med seg en vokalist som ikke duger og hele crewet tydeligvis har fått beskjed om å forgude han så blir det bare kjedelig. Skuffende og til grensen til irriterende.

Hjemmeside.

Vietcong Pornsürfers
Gävle
7/7-12
1

Lever vel opp til navnet..... Thats it.

Hjemmeside.

Behemoth
Gävle
7/7-12
5

Ah..... Black metal som det skal være, litt uvant derimot at vokalisten åpner med å si at det er godt å leve. Så har han jo vært gjennom lymfekreftbehandling siste år så han vet hva han prater om. Dessverre blir de plaget av dårlig lyd, men leverer sine saker veldig bra. Anbefales live!

Hjemmeside.

Crucified Barbara
Gävle
7/7-12
2

Ett rent jenteband som prøver å være noe de ikke er. Tror de er rocka og kule men faller gjennom på dårlig sceneopptreden og for enkelt. Greit nok å ha sett dem men blir for spedt i mine øyne.

Hjemmeside.

H.E.A.T
Gävle
7/7-12
5

Hairmetal anno 2012 som faktisk funker ganske bra. En vokalist som leverer og gir publikum det de vil ha. Anbefales om man liker denne typen musikk.

Hjemmeside.

Engel
Gävle
7/7-12
2

Så disse for noen år siden i Stockholm og synes de var ganske bra. Her synes jeg dessverre det ble for mye fyllerock. Leverer ikke i følge min smak.

Hjemmeside.

Devin Townsend Project
Gävle
7/7-12
3

Aldri vært borti dette bandet før. De kom på scenen og hørtes utrolig bra ut helt til vokalisten åpnet munnen..... Da falt det helt igjennom samtidig som det er begrenset hvor mye kjeft og dritprat en skal ta fra en mann. Kommer ikke til å følge disse videre.

Hjemmeside

Saxon
Gävle
7/7-12
4
De gamle er eldst er det noe som heter. Fulgt Saxon noen år og liker mye av det de har kommet med. Spilte mye uptempo denne kvelden, noe som ikke er helt min favoritt men de leverer bra og gjør jobben. Helt ok.
Raubtier
Gävle
7/7-12
5

Ja hva skal man si. Om du ser for deg filmen Jägarna og blander det med Ronny og Ragge så havner du nok ganske rett :-) Ett blodharry band som virkelig vet å underholde og få med seg folk. Underholdende og enkelt. Kult å ha sett dem live.

Hjemmeside.

Suicidal Tendencies
Gävle
7/7-12
2

Gamle legender inne hardcore/punk scenen. Utstråler en utrolig energi men det hele blir litt for drøyt for min del. Er grenser for tøff man skal måtte si man er. Blir rett og slett for enkelt og for tøffe i trynet for min smak.

Hjemmeside.

Anathema
Gävle
7/7-12
5

Digger dette bandet og var veldig usikker på hvordan de skulle klare seg på en metalscene. Vel de klarte seg helt utmerket. Ikke ofte man ser ett band som blir hyllet med sine ballader på en metalscene. De leverte sine saker bra, men passer nok bedre på en liten scene eller sent på kvelden.

Hjemmeside.

OZ
Gävle
6/7-12
3

Aldri hørt dette bandet fra Finland før. Var et helt greit bekjentskap. De leverer enkel metal med influenser fra 80 tallet. Helt greit men ikke mer.

Hjemmeside.

Manowar
Gävle
6/7-12
3

Metal gudene over alle metalguder i deres egne øyne. Så dessverre ingenting som kan minne om det her. Virket gamle og slitne, holder liksom ikke bare stå med armene i kors og forvente å bli hyllet. Nei dette var en stor skuffelse. Klarer ikke leve opp til hypen de har skapt selv.

Hjemmeside.

Satyricon
Gävle
6/7-12

Andre gang jeg ser Satyricon. Likte dem nok bedre på en liten scene enn jeg gjorde her. Men de er dyktoge på å få med seg folk og har en veldig bra tilstedeværelse på scenen. Anbefales, selvom vokalisten nok virket litt trøtt her.

Hjemmeside.

Municipial Waste
Gävle
6/7-12
2

Rett og slett ikke min sjanger og blir for banalt og enkelt dessverre.

Bandinfo.

Sparzanza
Gävle
6/7-12
3

Nytt møte for meg og føler vel ikke jeg har misset så mye. Helt grei metal rett frem uten noe særlig mer å komme med.

Hjemmeside.

Black Stone Cherry
Gävle
5/7-12
6

Alle festivaler har en overraskelse, Getaway hadde denne. Hvilket utrolig band. Aldri hørt dem før men fy f.... her holdt jeg på å misse noe stort. Kanonbra live, fantastisk stemme og et band som ikke sitter stille. Trommeslageren var mer stående enn sittende og med to duracellbunnyer av gitarister må det bli bra. Prøver ikke være noe mer enn de er. Kanonbra.

Hjemmeside.

Nightwish
Gävle
5/7-12
3

Alltid likt Nightwish og synes de gjorde ett sjakktrekk med å kvitte seg med tidligere vokalist da jeg synes det ble for mye opera. Ble utrolig skuffet her. Ny vokalist kan jo ikke synge live og hopper og danser som om hun var med E-Type på tur. Skal ha for bra sceneshow med pyro og rekvisita men musikken faller gjennom dessverre.

Hjemmeside.

Moonspell
Gävle
5/7-12
4

Har likt dette bandet i lang tid, da kanskje mest det gamle materialet. Her kommer de på scenen og lirer av seg en del nyt som ikke sitter i det hele tatt. De virker nervøse og prøver å spille noe de ikke er. Så drar de igang med litt av det eldre materialet og da sitter det mye bedre. Alt i alt godkjent men litt skuffet var jeg nok.

Hjemmeside

Venom
Gävle
5/7-12
5

Venom har jeg i stor grad vokst opp med. Hard og tøff musikk rett frem uten noe krumspring. Helt konge på scenen der de tar full kontroll fra første riff. Min musikksmak har beveget seg litt bort fra disse men de skal ha kred for å holde seg i sin sjanger og virkelig gi publikum det de ønsker.

Hjemmeside

Black Dahlia Murder
Gävle
5/7-12
3

Dette er vel ikke helt min stil av musikk men de skal ha for å prøve å engasjere sitt publikum. For meg blir dette litt for mye rett frem tøff i trynet musikk.

Mer info

Paal Flaata
Parkbiografen
27/10-11
6

La det være sagt med en gang. Dette er en av mine favoritter uansett sjanger. Og han leverer så til de grader. En utrolig stemme med en sårbarhet som er helt utrolig. Greit nok han glemmer teksten litt her og der samt er ikke helt i form men hvem bryr seg om det når han leverer så utrolig bra. Som vanlig veldig god lyd i Parkbiografen og bra scenerigging. Må bare bli toppkarakter.

Bilder.

Jorn
Parkbiografen
15/10-11
4

Mye er sagt om Jørn. Han har en utrolig stemme og et bra reportoar men for meg funker det ikke. Synes han beveger seg stivt på scenen og han får liksom ikke folk med seg. Har en utrolig karismatisk gitarist med seg som løfter totalintrykket. Alt i alt litt skuffet her.

Hjemmeside.

Bilder.

Kampfar
Parkbiografen
15/10-11
3

Så ble det litt black metal på Parkbiografen igjen. Vet ikke helt hva det er men sliter litt med disse gutta. Noe er utrolig bra med skikkelig groove, men tror det har noe med troverdighet å gjøre. De jobber for å få med seg publikum men lykkes liksom ikke helt. Virker litt halvhjertet dessverre.

Hjemmeside.

Bilder.

Backstreet Girls
Parkbiografen
14/10-11
5

Ah..... digger band som byr på seg selv. Ingen stor fan av musikken men dette er karer som kan rocke sitt publikum. Energisk gitarist og vokalist. Bra show og herlig fremtoning. Likes.

Hjemmeside.

Bilder.

Susperia
Parkbiografen
14/10-11
4

Ikke hørt så mye til denne gruppen før. Synes det var helt ok band med bra trykk og ok sceneopptreden. Parkbiografen lever opp til sitt rykte om kvalitet på lyd. Alt i alt ett hyggelig bekjentskap. Så får det heller være at det ikke er helt min musikkstil.

Hjemmeside.

Bilder.

Fracture
Katakombene
13/5-11
3

Er vel egentlig ganske langt unna den musikken jeg liker men ble anbefalt å se dem live. En meget karismatisk vokalist som klarer å engasjere ett lite publikum. Blir for mye høy pitch for meg men de leverer sine saker bra og for dem som liker denne musikken så kan de trygt anbefales.

Hjemmeside.

Supremacy
Katakombene
13/5-11
4

Leverer sine saker bra. Overrasket over at de får fram så bra vokal live samt at det leverer ett ok "show" på en knøttliten scene. Virker scenevante og har kontakt med publikum. Skulle gjerne sett hva de kan få til på en større scene. Bilder ligger her.

Hjemmeside.

Rockoman
Katakombene
13/5-11
1
Nja hva skal man si om dette bandet da. Litt wannabe punk over det. Lokale musikere som vel gjør en grei jobb men blir for mye meninger i hytt og pine så vanskelig å følge om de har noe budskap eller ikke. Faller dessverre ikke i smak.
Black Label Society
Arenan
3/3-11
5

Ett meget bra band som fungerte meget bra live. De hadde snudd scenen på arenan og det fungerte mye bedre enn når jeg var på DB der. Bra lyd og ett utrolig trykk i salen. En meget karismatisk vokalist (Zakk Wylde) og når de spilte en tribute til Dimebag (drept på scenen i 2004 med Pantera) så reiste nakkehårene seg. Meget bra. De spilte i 75 minutter uten ekstranummer, noe som jeg synes er i korteste laget. Skulle også gjerne sett at de spilte Bleed for me, hvilket de ikke gjorde. Litt vel mye gitarsoloer drar også ned.

Hjemmeside

Godsized
Arenan
3/3-11
3

Ett band jeg har hørt om før men aldri hørt. Kanskje like greit for dette var et tradisjonelt metal band uten noe ekstra å by på. Helt greit men ikke mer.

Hjemmeside

Evergrey
Göta Källare
23/2-11
5

Evergrey er ett band jeg har fulgt en stund nå og bare ventet på at de skulle spille i nærheten. Nå kom muligheten til å se dem. Det var en cd release med akustisk line up. Ble tatt litt på senga av disse guttene da de spiller heller melankolsk musikk og jeg regnet med stemningen ble deretter. Det viste seg å være veldig feil. Dette var partygutter på godt og vondt. På grensen til harry men de klarte å holde seg innenfor hele veien. Riktig bra vokalist med en utrolig bra stemme. Bra lyd og lys. Et annet stort pluss var at jeg fikk lov til å ta bilder der. Alt i alt en meget bra konsert opplevelse.

Hjemmeside

Dimmu Borgir
Klubben
12/10-10
5

Så jo DB for noen år siden i Stockholm og ble veldig skuffet.Var veldig i tvil om jeg skulle på konserten nå eller ikke. DB er jo nå 2 medlemmer mindre samt den nye skiva ikke er allverdens bra. Må vel si at her fikk jeg en skikkelig trøkk i trynet. Bra show, bra trykk og som de sier en ny æra har begynt. Kort fortalt kan man vel si at DB var back with vengeance. Shagrath virket litt sliten men ellers var dette en meget bra konsert. Spilte kun tre sanger fra nye skiva og av det gamle var det mye bra utvalg. Også deler der Vortex sang før klarte shagrath seg meget bra med ren vokal. Passet veldig bra på en liten scene som klubben.

Hjemmeside.

Enslaved
Klubben
12/10-10
5

Enslaved har jeg sett noen ganger tidligere og jeg vet at de alltid leverer. Karismatiske karer med masse selvironi og bra trykk i musikken. Var i skikkelig god form denne kvelden. Litt synd at vokalen var mikset litt ned i begynnelsen av konserten men på slutten var det skikkelig bra. Gir helt enkelt jernet på scenen.

Hjemmeside.

Sahg
Klubben
12/10-10
4

Aldri hørt dette bandet før jeg så de skulle spille med Enslaved og Dimmu Borgir. Sjekket de opp på Spotify og ble vel egentlig ikke så veldig imponert. Så kommer jeg på konserten og blir positivt overrasket. Ok vokalisten sang skikkelig surt til tider men de var dyktige på å fa med seg publikum og det var en meget sym,patisk gjeng som stod på scenen. Noen riktig bra låter hadde de også så alt i alt en positiv overraskelse denne kvelden.

Hjemmeside

Ozzy Osbourne
Globen
7/9-10
6

Var veldig usikker på om Ozzy skulle leve så lenge som å kunne holde denne konserten. Men det kan jeg si at han gjorde. Fyren kommer løpende inn på scenen og det tar bare helt av med en gang. For kjennere av Ozzy så sier jeg bare: Bark at the moon, Mr. Crowley, I don`t know, Suicide sollution, Paranoid, No more tears, Crazy train, into the void.......får du ikke gåsehud nå så er du ingen Ozzy kjenner. Tiårets beste konsert, uten tvil!!! Rett og slett genialt samt meget dyktige musikere.

Hjemmeside.

Crashdiet
Globen
7/9-10
3

Har vel sett en og annen plakat av denne gruppa før og tenkt at det er en billig Motley Crue kopi. Viste seg at det stemte. Dette er gutter som prøver å skape en image som ikke passer dem. Enkelt og rett frem med masse pudder og puddelpønk. Musikken var ikke noe spesielt heller så denne musikkopplevelsen var vel ikke allverdens. Ekstra pluss for antall ødelagte mik stativ.

Hjemmeside.

Kent
Wrightegården
21/7
4

Hm... denne ble litt vanskelig å skrive om. Begynnelsen på denne konserten var heller svak. Dårlig lyd og en ikke altfor entusiastisk gjeng på scenen. Så litt ut i konserten sitter lydbildet mye bedre og de rocker skikkelig. Personlig ble jeg litt skuffet av at de spilte så mye nytt at det gikk ut over opplevelsen, men når de spilte de litt mer eldre sangene fra du och jag döden og vapen & ammunition så satt det meget bra. Synes ellers det ble litt mye monolog fra bandet i stedet for å jobbe med publikum. Alt i alt en grei konsertopplevelse.

Hjemmesiden.

Everlast
John Dee
6/7-10
5

Dette var en konsert jeg reiste til uten noe særlig forventninger. Liker musikken godt og tekstene er også bra, men visste ikke hvordan det skulle funke live. Vel det funket kanonbra med den lille scenen på John Dee. En utrolig karismatisk artist med en bra stemme og godt humør. At han har med seg dyktige musikere gjør jo ikke opplevelsen verre. En konsert man bare må like om man liker denne musikktypen.

Hjemmeside.

Hypocrisy
Klubben
4/3-10
5

Aldri sett Hypocrisy live tidligere men sett Peter Tågtgren tidligere med sitt andre band Pain. Som med Pain så leverer dette bandet utrolig bra. Vannvittig trykk i musikken og en veksling i tempo som er helt utrolig. Virket som om de hadde virkelig bestemt seg for å spille fletta av de fleste denne kvelden. Det klarte de. Bra show, bra musikk og ett bra band. Trekker for dårlig lyd.

Hjemmeside.

Scar Symmetry
Klubben
4/3-10
3

Aldri hørt dette bandet før. Leverte et helt ok opplegg. Litt spesielt med to mannlige vokalister men det funket helt ok. Det som forstyrret meg mest var vel at bandet virket nervøse og det manglet helt en rød tråd på scenen. Virket som en guttegjeng som likte å spille uten helt mål og mening.

Hjemmeside.

Stage Dolls
Treungen
31/7
5

Har vokst opp med Stage Dolls og var vel veldig spent på hvordan de klarer seg live. Vel de klarte seg helt utmerket. Et band som gir alt på scenen og storkoser seg. Noe de tydelig viser til publikum. Har en rekke slagere som passer utrolig bra live. Anbefales.

Hjemmeside

Mannfred Mann
Treungen
31/7
4

Har vel egentlig ikke noe stort forhold til denne gruppa, men de leverte sine saker vel og virket som om de koset seg på scenen. Musikken passet godt live og de hadde en fin konsert i Treungen.

Hjemmeside

Return
Treungen
31/7
5

Return er en gruppe som mange elsker å hate. Må vel si at jeg har likt gruppa siden første gang jeg hørte dem. De leverte en bra konsert som var enkel og grei med en del slagere. Flinke til å få med seg publikum. Balanserer hele tiden på grensen til å bli litt harry, men klarer seg meget godt. Godt å se at de fremdeles holder koken. En god konsertopplevelse.

Hjemmeside

Elton John
Odd Stadion
20/6
3

Følte vel at jeg måtte se denne karen når man hadde mulighet. Vet ikke helt om jeg ble skuffet eller ikke, men hadde vel ventet litt mer trykk fra denne mannen. Han virket rett og slett gammel. Joda en del av sangene ble pent fremført, men savnet liksom litt mer farger og mer tempo hos han. Alt i alt en ok konsert.

Hjemmeside.

Satyricon
Klubben
21/4
5,5

Har hørt en del av Satyricon og lurte vel litt på hvordan det skulle funke live. Vel det funker helt utmerket. Utrolig karismatisk vokalist med masse driv og bra tak på publikum. En kanongruppe som passet scenen på klubben utrolig bra. Også et stort pluss at keybordist var meget levende og banget mer enn gutta (keybordisten var en hun :) ). Anbefales!!!! Trekker litt for de hadde litt trøbbel med å holde tempoet mot slutten av konserten.

Hjemmesiden.

Degradead
Klubben
21/4
2

Nok et nytt band som jeg aldri har hørt før. Følte vel at det var vel så greit. Her var det standard death metal som gjaldt. Rett på sak og det virket som om bandet trodde de var mye større enn de var. Litt boyband of deathmetal preg her. Likte det vel egentlig ikke så godt.....

Hjemmesiden.

Zonaria
Klubben
21/4
3

Et band jeg aldri før har hørt. Gjorde egentlig et helt ok inntrykk. Bra trykk og litt groove. Passet veldig bra på scenen på klubben. Bar preg av at de ikke hadde stått så mye på scenen og virket litt usikre. Ellers helt ok.

Hjemmesiden.

Judas Priest
Globen
28/2-09
5

Judas Priest er et band som har holdt på i 35 år. Utrolig at de fremdeles klarer å holde trykket oppe. Her kom det klassiker på klassiker og med en litt spesiell Rob Halford på vokal så ble dette en meget bra konsert. Bra sceneshow og scenevante musikere. Da er det ikke vanskelig å like konserten. Når i tilleg lyd og lys var bra så er alt bra :-) Trekker litt for mye ekko på mik. Her fikk man det meste de står for med motorsykler på scenen og diverse kostymebytter (lurer på hvor mange skinnfrakker Rob Halford har???)

Hjemmesiden.

Megadeth
Globen
28/2-09
5

Gamle helter her..... Megadeth er rett på sak, ikke noe spesielt sceneshow eller noe. Bare rock`n roll. Begynte med å spille to låter fra nytt materiale og jeg tenkte at dette kom til å bli dårlig. For er det noen som kan være dårlig så er det megadeth når de er dårlige, men så kan de også være UTROLIG bra når de er bra. Så kom a tout le monde, skin on my teeth og in my darkest hour og da var undertegnede et eneste stort smil. Utrolig bra trykk og scenevante musikere som beveger seg på scenen og gir hverandre high five o.l. Utrolig bra konsert. Trekker litt for dårlig miksing på mik. Første gang man også ser en ydmyk Dave Mustaine (vokal).

Hjemmeside.

Testament
Globen
28/2-09
3

Har ikke hørt mye av Testament. Men fått med meg noe opp igjennom årene. Ble vel egentlig litt skuffet her. Synes de oppførte seg stivt på scenen og brukt i overkant mye ekko på vokal. Helt greit, men heller ikke noe mer.

Hjemmesiden.

Rednex
Finlandsbåten
31/1
4

Om noen skulle fortelle meg at jeg skulle på Rednex konsert tidligere hadde jeg nok ledd ganske lenge og kraftig. Husker jo at disse regjerte dansegulvet for en stund siden. Så fikk jeg muligheten til å se dem på en kryssning vi gjorde med klassen. Må vel egentlig si at jeg ble positivt overrasket. OK det er ikke helt min musikksmak, men gleden de viser på scenen og de utsråler at de har det moro. Det er veldig positivt i mine øyne. Alt i alt er jeg glad for å ha sett dem, men er ingen fan fremdeles.

Hjemmesiden er her.

Vince Neil
Arenan
14/12-08
0
AVLYST.....................
Slayer
Annexet
23/11-08
4

Har vokst opp med Slayer. Må vel si at lite har endret seg siden de inntok tronen som death metal konger på 80 tallet. De leverer sine saker, men for meg blir dette litt for ensformig og litt for lite underholdning. Er litt for mye fullt øs hele tiden. Men gutta har pondus så det holder og leverer sine saker vel

Hjemmesiden ligger her..

Trivium
Annexet
23/11-08
3

Har hørt ekstremt lite av dette bandet tidligere. Det jeg har hørt har vel ikke imponert noe særlig og konserten deres følger vel egentlig opp det inntrykket. Her er det fullt øs hele tiden og etter de hadde spilt sin 4 sang så følte man at man hadde hørt en lang. Uansett så skal gutta ha for å prøve å få med seg publikum. Men med dårlig vokal og en musikksmak som ikke fenger så blir det bare middels karakter.

Deres hjemmeside ligger her.

Amon Amarth
Annexet
23/11-08
5

Gikk til denne konserten med en del forhåpning om en bra konsert. Fikke det jeg forventet og dette seiler opp til å bli mitt favorittband innen sjangeren. Utrolig dyktige live med en engasjert og trivelig vokalist. Disse gutta kan sine saker og vet hvordan man behandler sitt publikum. Anbefales alle som liker metal.

Hjemmesiden her.

KURT NILSEN
Wrightegården
26/7-08
5,5

La det bare være sagt med en gang. Dette ER norges beste live artist. Maken til innlevelse og stemme skal man lete lenge etter. Spilte i oppmot to timer og tiden bare fløy i vei. Karismatisk og dyktig artist. Lydmannen hadde gjort sin jobb, artisten gjorde sin jobb - hva mer kan man forlange? Trekker litt for ikke å ha et enormt sceneshow, noe som kanskje er urettferdig da han ikke kjører denne typen show, men det hadde vært prikken over i`en. Alt i alt en MEGET positiv opplevelse.

Hjemmeside

SMASHING PUMPKINS
Hovet
1/3-08
1

Oi oi oi for en skuffelse. Dette er den svakeste konserten jeg har sett noen gang (og jeg har opplevd en del lokale BM band som er mildt sagt dårlige). Hadde veldig lite forhåpninger til denne konserten og disse ble dessverre innfridd så det holder. De begynte å spille uten oppvarmingsband. Dette er en ide jeg egentlig digger. Men folk rundt oss spurte om dette var Smashing pumpkins eller et lokalt band. Startet showet (eh...hvilket show?) med tre ballader og fortsatte med en smørje av sanger og gnikkelyder. Høydepunktet ble når de klarte å ødelege to coversanger deriblant Easy living. Undertegnede med følge gikk når de begynte å spille første sang i ekstranummeret. Hadde heller stått to timer med oppvasken enn å høre på disse. Meget skuffende.......og smashing pumpkins mistet en (eller mange) fan(s) i kveld.

Hjemmeside.

MARILYN MANSON
Globen
15/12-07
3

Sjokkrockeren inntok endelig Stockholm. Ble mye venting denne kvelden.... Åpningen var utrolig bra, med en genial intro. Så var det med å følge opp da. Som rockekonsert så hadde dette vært en sterk 5, men dette er en av de mest omtalte sjokkrockerne i industrien. Hvor var sjokket? Eneste lille sjokkerende denne kvelden var teksten på sangene og de er ikke lengre sjokkerende. Nei her virker det som om han har solgt seg (eller har han bare brukt sjokkeffekter for å komme inn i industrien???). En meget bra rockekonsert, men jeg ville bli sjokkert (eller i det minste bli underholdt med show). Hjemmeside.

Turboneger: spilte som support og det var et godt show med et band jeg ikke har allverden sans for. Har en karisma og en scenevanthet som er utrolig bra, men musikken blir for enkel og banal. Hjemmeside.

MOTÖRHEAD
Globen
9/12-07
5

We are Motorhead and we play rock`n roll. Aldri før har så få ord sagt så mye. Dette var rock`n roll fra ende til annen. Satt på konserten og følte at et tog hadde truffet meg rett i tr... En mektig opplevelse. Enkelt greit show med musikken i fokus. Det vil si at om lydmannen hadde gjort som Lemmy påpekte under hele konserten til han og hevet vokalen så hadde det blitt mye bedre. Mange mener nok at jeg henger meg opp i dette med vokal på konserter, men for meg er dette utrolig viktig. Man må jo høre hva som sies. En konsert som kommer å huskes. Hjemmesiden til Motorhead finner du her.

D.A.D gjorde også sine saker bra som oppvarmingsband. Motorhead lar heldigvis alltid oppvarmingsbandene få samme lydtrykk som seg selv og det gjorde godt her. Helt ok konsert av D.A.D. Hjemmeside.

TWISTED SISTER
Solnahallen
14/11-07
6
Hm... hva skal man si her da. Vel ALLE band som vil frem og opp i denne musikk verden burde hatt obligatorisk oppmøte på en TS konsert. Dee Snider er en utrolig engasjert person med utrolig masse energi på scenen. En utrolig bra konsert. Så får heller grøtete lyd være grøtete lyd. Lydmannen hadde hvertfall mikset vokal langt frem og det skal han ha kreditt for. En overraskende og meget bra konsert. Se hjemmeside.
DIMMU BORGIR
Arenaen
4/11-07
2,5
Vel, for å ha sagt det med en gang. Dette SKAL være gudene innen black metal. I dag fortjener de ingen annen tittel en et helt ordinært rockeband. Virket uinspirert, trøtte og lite engasjert. Når i tillegg lydmannen OG lysmannen gjør en dårlig jobb, ja da er det bare slakt igjen... Lyset: lysbommen hang BAK bandet, hvilket ga lys rundt men ikke på. Lyden: grøtete med lav vokal. Band: ikke orginal lineup, noe som gjør at de tre orginalmedlemmene får dra mer av lasset. Det maktet ikke Shagrath og co å gjøre, men untak av Galder som var i gir. Alt i alt en STOR skuffelse som ikke fortjener sin gudehyllning etter dette... Oppvarmingsbandet Amon amorth var MYE bedre. Se under. Se hjemmeside.
AMON AMARTH
Arenaen
4/11-07
4
Aldri hørt dette bandet før, men det hadde tydelig det svenske publikum for maken til hyllest ved ankomst har jeg sjelden hørt. Vikingmetal på sitt bedre var dette. En utrolig engasjerende vokalist med bra tak på publikum. En meget positiv overraskelse. Mye bedre enn Dimmu Borgir denne kvelden. Se hjemmeside.
PAIN
Klubben
1/11-07
6
Fy f.... dette er noe av de råeste jeg har sett noen gang. En liten scene med et enormt trykk og en vokalist som man bare må genierklære med en gang. Peter er den nye kongen. Maken til nærværende artist skal man lete lenge etter. Når i tillegg lydbildet er bra så er det lite eller ingenting å utsette på dette. Passet utrolig bra på den lille scenen på klubben. Se hjemmeside.
MUSE
Hovet
21/10-07
5
Ble veldig overrasket her. Muse spiller en type musikk jeg trodde ville bli vanskelig å få til live. Så feil kan man ta. Men mye av æren får lydmannen ta. Dette var en bra konsert med god lyd og et kanonbra liveband. Ble litt mye gitaronani og litt for lange pauser mellom sangene for å gi toppkarakter. Alt i alt MEGET bra !
BIGBANG
Wrightegaarden
16/8-07
4
Dette går for å være et av de beste live bandene i Norge. Må vel si at jeg ble litt skuffet. Hadde forventet mer. Rock`n roll, men ble ensformig i lengden og hadde du hørt 3-4 sanger så hadde du liksom fått med deg hva de har å by på.
ASKIL HOLM
Wrightegaarden
29/6-07
3
En helt ok konsert med en ok artist. Kjente ikke så mye av sangene hans i utgangspunktet og konserten ble vel deretter.
MÖTLEY CRÜE
Globen
5/6-07
5
Ah.... hvilket show. Åpnet ballet med Dr. feelgood og siden var det et langt adrenalinkick i de neste 40 minuttene med slager på slager på slager. Kanon åpning med bra låter og lys/fyrverkerishow som virkelig tok av. Etter ca 45 min. dalte intensiteten litt og det virket som om de hadde problemer med å holde tempoet. Men hvem kan klandre dem etter den starten?. En MEGET bra konsert. Får trekk for mangel på intensitet i midten av konserten, spilte ikke ekstranummer (og ikke Too young to fall in love) og med et av rockens skitneste band gjennom tidene burde man kunne forvente mer enn 1 dame på scenen 1 gang ;-)
Papa Roach
Globen
5/6-07
3
Var support til Motley Crue. Kjenner veldig lite til musikken til Papa Roach men en ting skal de ha for. De ga virkelig jernet på scenen og var i så måte et perfekt support band. Utrolig dyktige til å kommunisere med publikum. Lydbildet var litt grøtete (spesielt vokal) og dette ødela mye. Ikke et band jeg ble spesielt lysten på å følge videre, selvom de var dyktige live på scenen)
PINK
Hovet
28/10-06

Konsert 3

Artist 6

Pink er Pink kort og godt. Hun har en ærlighet som få i verden klarer å komme opp mot. Denne konserten virket dessverre litt uengasjert og jeg savnet en rød tråd gjennom konserten. Det ble litt mange bruddstykker som gikk til tøyskifte o.l. Når i tillegg det er en lydmann som ikke tør mikse vokal høyt så trekker det hele konserten ned. Har aldri vært en blodfan av musikken hennes, ble det heller ikke etter denne konserten. Men hun som artist har fått en ny fan.
GEORGE MICHAEL
Globen
22/10-06
5
Det er ett eller annet med denne mannen som virker dønn oppriktig. Han har en enorm karisma og denne klarte han å formidle bra gjennom sin musikk. Sto alene på fremre del av scenen og folk bare tok helt av. Lydmannen hadde også virkelig gjort jobben sin og mikset vokalen frem i lydbildet.En av de bedre konsertene jeg har vært på. Forstår bare ikke hvorfor man trenger 25 minutters pause i et sett som varte i 1 time og 45 minutter. Det trekker ned.
ERIC CLAPTON
Globen
29/7-06
2
Ble bedt med på denne konserten. Eric Clapton er jo en kar man bør se når man får muligheten. Han gikk på scenen begynte å spille, sa thank you 2 ganger i løpet av 2 timer og 30 gitarsoloer for så å gå av scenen. Dette var med andre ord en STOR skuffelse. Han virket uinteressert, nonchalant og gjemte seg bak gitarsolo på gitarsolo.
CC COWBOYS
Wrightegården
1/7-06
3
CC Cowboys har et rykte på seg å lage gode live konserter. Synes ikke de svarte til forventningene her dessverre. En litt tam konsert som aldri tok helt av. Greit å ha sett dem.
PET SHOP BOYS
Stevnehallen
2006
2
Må vel si at jeg dro på denne konserten av nysgjerrighet. Har vokst opp med mye av musikken deres og vile få med meg denne. Ble vel egentlig litt skuffet. Var en kjedelig konsert med kjedelig show. Kun de største hitene slo ordentlig. Greit å ha sett og hørt, men ikke mer enn det.
MADRUGADA
Ibsenhuset
2006
5
Ah..... herlig. Dette er i følge mitt utsagn et av de bedre norske livebandene. De leverer så det holder, men en dyktig vokalist og et lydtrykk som er helt topp. Alle forventninger ble innfridd. Dette var en meget bra konsert !
MY DYING BRIDE
Rockefeller
2004
5
Var på Inferno Festival utelukkende for å se dette bandet. Mitt absolutte favorittband. Mange synes nok denne konserten ble kjedelig, men undertegnede storkoste seg. Dette er et mørkt, tungt og dystert band. Forvent da ikke å få masse driv og trykk. De kom sent på scenen men leverte varene så det holdt. En enorm konsert med en av mine favorittvokalister Aaron.
KHOLD
Parkbiografen
2003
4
Khold leverer en enkel rett frem blackmetal. Det vil si at det er kult å være på konsert med dem, men etter 4-5 sanger så har du liksom fått med deg det de kan levere. Det er tøft og enkelt, men dessverre litt kjedlig i lengden.
OCTAVIA
Parkbiografen
99-03
4
Octavia har jeg fulgt og fotografert i noen år. Dette er et rent jenteband (inntil nylig hvor de har fått mannlig trommeslager) som vil noe med musikken. Har hatt en god utvikling og musikken er litt "annerledes". Enkelt og greit på scenen og konserter jeg har satt pris på å ha vært på.
ROBBIE WILLIAMS
Stockholm Stadion
27/7-03
6
Dette er en født entertainer. Undertegnede er ingen blodfan men man må bare like denne karen. Maken til levering skal man lete lenge etter. Dette var en utrolig bra konsert med en som har forstått hva det å holde konsert betyr.
ENSLAVED
Rockefeller
April -02
4
Aldri egentlig vært noen stor fan av Enslaved, men her overrasket de meg positivt. Funket veldig bra live, med godt tak om publikum.
DIMMU BORGIR
Rockefeller
april -02
5
Funker utrolig bra live til å være så pompøs musikk. Beviste at de er bandet å slå innen sjangeren. Meget bra.
THEATRE OF TRAGEDY
Rockefeller
14/5-02
4
TOT er et band jeg liker veldig godt. Dessverre viste det seg at de er mye bedre på plate enn live. Ble ikke den opplevelsen jeg trodde det skulle bli, men alt i alt godkjent.
TYPE O NEGATIVE
Rockefeller
2001 ?
3
Høye forventninger som nok en gang ble knust. Toppet seg vel egentlig når Vokalisten begynte å småsloss med keybordist. I tilleg var Peter (vokalist) ustø nok på beina og falle på scenen. Dårlig lydbilde og bandet virket slitent.
HOLE IN THE SKY FESTIVAL
Garage, Bergen
2000
5
Den første festivealen i noe som skulle bli en tradisjon i Bergen. Ble til for å hedre en stor bergensmusiker (Erik) som døde altfor ung. Her stillte: Enslaved, Behemoth, Gorgoroth, Immortal, Taake, Aeturnus m.fl. En kanon lineup som virkelig rocket. Dette var en kanon festival !
METALLICA
Oslo spektrum
1999
5
Metallica er metallica. Ikke det mest spennende bandet på scenen, men få f..... for en trykk i musikken. Kanonbra lyd og et trykk jeg kun har opplevd på en konsert tidligere (Black Sabbath i spektrum). En utrolig bra konsert.
BRUCE SPRINGSTEEN
Valle Hovin
1999
4
Her møtte Bruce Springsteen opp med det orginale E-street band med Little Steven og Clarence Clemmons i spissen. Personlig ble ikke denne konsertopplevelsen så stor. Ble for mye rolige sanger og det passer ikke Valle hovin til. Ville gjerne hatt mer rock.
JAN WERNER DANIELSEN
Skien kirke
1999
5
Mye er sagt og masse er ment om denne karen. Min oppfatning er at dette er en av norges beste vokalister. Han har bevist at han mestrer alt fra Heavy (Holy diver av DIO) til det mest rolige. Maken til kontroll har jeg ikke vært borte i maken til. Utrolig dyktig og en flott konsert.
BJØRN EIDSVÅG
Ibsenhuset, Skien kirke
98-05
6
Bjørn Eidsvåg har jeg sett og hørt 6 ganger på konserter opp gjennom årene. Han er en meget menneskelig og reflektert artist med dype tekster. Man må bare bli glad i denne mannen. Dyktig musikere pleier han også å ha med seg. Kan anbefales.
MIDNIGHT CHOIR
Parkbiografen
98-04
5
Midnight choir er kanskje mit favorittband av norske artister. Litt mørkt og dystert lydbilde og en vokalist i særklasse (Pål Flaata). Sette dem noen ganger og er alltid godt fornøyd med hva de leverer. Dessverre er det slik at på disse konsertene må folk i salen være stille, noe de ikke alltid er. Men det kan ikke bandet klandres for. Bra musikk og bra levering :-)
U.D.O
Parkbiografen
-02
5
Dette var en konsert som løftet taket i Parkbiografen. Masse trykk og en mann som er et ikon i heavyrocken. En konsert som var meget bra. Når han spilte Princess of the dawn stod ikke en person stille. Første gang jeg har opplevd i Skien :-) Enkelt og greit en kanonkonsert. Så hvorfor får han ikke 6 ? Jo fordi han har ikke det siste lille ekstra på scenen. Blir enkelt.
PAUL DIANNO
Parkbiografen
-02
4
Var egentlig litt spent på denne konserten. Ingen fan av Iron Maiden (ja det går an å like heavy uten å like Maiden ;-) ) og lite kjennskap til denne mannen. Ble vel egentlig positivt overrasket, selvom jeg aldri før har hørt en mann si ordet f.... flere ganger enn han. med lite kjennskap til musikken hans så ble dette en ren konsert opplevelse. Helt ok, men er fremdeles ingen stor fan.
A-HA
Krogshavn
1/7-01
3

Må vel egentlig innrømme at min interesse for A-HA er litt lunken. Men når så store artister kommer så har man bare å stille opp :-) Dessverre skuffet de stort. Morten Harket sang tidvis skikkelig surt og jeg synes ikke de fortjener all den ros de får etter dette showet.

Hjemmeside.

WASP
Rockefeller
1999
4
Wasp har vært det bandet jeg har fulgt lengst i livet. De leverte tidenes beste konseptalbum i The crimson idol. På scenen har de alltid vært kjent for sitt sceneshow. Med orginalbesetningen på plass var forventningene der. Dette ble dessverre ikke innfridd men det var en ok konsert selvom Blackie er ingen god live sanger.
EMPEROR
Mars
8/5-99
4
Er ingen blodfan av Emperor, men vet at dette er ekstremt dyktige musikere og måtte dermed se dem når sjangsen bød seg. Maken til lydtrykk og scene sikkerhet har jeg ikke vært borti før. Dette var en meget positiv erfaring. Fremdeles ingen blodfan, men artig å ha sett dem på scenen.
MACTÄTUS
Mars
8/5-99
4
En kompisgjeng som er dønn rett frem i sin musikkstil. Klarte å få med seg publikum på noen av sangene. En bra konsertopplevelse av et ikke altfor stort band.
BLACK SABBATH
Oslo spektrum
1998
4
Black Sabbath med Ozzy på vokal. Her står metallgudene foran meg på scenen og du må jo bare føle deg beæret av å se dem i live. Vel vel Ozzy er en skrøpelig kropp som ikke tålte mer enn 3-4 flaggermushopp før han måtte hvile litt. ENORM trykk i musikken her. En bra konsert med gamle guder.
ALICE COOPER
Oslo spektrum
1998
4
Alice har holdt på i mange år. Men det virker ikke som det påvirker han av nevneverdig karakter. Hadde forventet mer horror show enn det han hadde. Har en liten følelse at skylden for det ligger på norske myndigheter....... Uansett en grei opplevelse. Fikk sangene jeg forventet og ellers var konserten som forventet.
U2
Valle Hovin
1997
3
Kom til Valle hovin med enorme konsertopplevelser. U2 fyllt stadionen to ganger og dessverre så var jeg på den siste dagen. Bandet hadde store tekniske problemer og dette preget nok Bono, The edge og de andre guttene i U2. Ikke allverdens opplevelse dette, men ok ha sett bandet live.
AEROSMITH
Oslo spektrum
1997
5
Aerosmith har holdt på i mange år. Det skulle man ikke tro utfra den energien Steven Tyler har på scenen. En energibunt av dimensjoner. En bra konsertopplevelse som var verdt turen til Oslo.
FAITHLESS
Oslo spektrum
1996
3
Innen denne sjangeren er Faithless en av mine absolutte favoritter. Denne kvelden hadde jeg store forventninger. Disse ble dessverre ikke innfridd. Vokalisten virket sliten og uengasjert. Helt ulikt mitt tidligere inntrykk av han. Konserten var dermed en stor skuffelse selvom den ene hit`en etter den andre kom.
MEGADETH
Scentrum Scene
1996
5
Det er et eller annet med dette bandet som treffer meg rett i magen. Utrolig rett på sak heavy, men når Dave Mustaine dro igang med A tout le monde så virker han så dønn oppriktig at man bare må digge dette bandet. En bra konsertopplevelse.
ZZ TOP
Oslo spektrum
4/12-94
3
Zz top er et band jeg har vokst opp med og forventningene var derfor store. De leverte en ok konsert, men de gamle mennene virket nettopp gamle. Virket uinspirert og slitne. Ellers helt ok.
REM
Oslo spektrum
1994
6
La meg si det med en gang, dette er kongene. Aldri vært borte i maken til show og band. ALDRI før eller siden har jeg opplevd at taket har løftet seg i Spektrum. Michael Stipe er den eneste i denne verden som kan stå med ryggen til publikum i to sanger og alikevel bli hyllet som en gud. Vannvittig bra konsert.
PINK FLOYD
Valle Hovin
1994
5
Pink floyd vil aldri bli eller være et band du kommer for å se på et sprudlende band. Dette er nesten kjedelig hvis man ser bort fra det enorme lysshowet de har med seg. Teknisk bra lyd og et forrykende sceneshow, men akk så kjedelige folk. Meget bra konsert alt i alt :-)
DUBLINERS
Luftegaarden
15/7-95
4
Var egentlig på jobb som dørvakt under denne konserten, men fikk med meg musikken og scenen for det :-) Hadde INGEN forventninger her, da jeg verken kjente musikken eller gruppen. Må si at jeg ble tatt litt på senga her, musikken kan jeg vel strengt tatt styre meg for (selvom en del var ok). Det de imponerte meg med var en ENORM spilleglede. Helt utrolig å se disse gamle karene ha så mye glede på scenen. Her har mange artister mye å lære.....
Beach boys
Bryggeparken
2/6-95
4
Har egentlig ikke noe særlig forhold til denne gruppen men måtte se dem når jeg først hadde muligheten i Skien. Viser mye glede på scenen og man ser at de har holdt på med dette i lengre tid. En grei konsertopplevelse.
Seigmenn
Kroa i Bø
-93
5
En gruppe jeg hadde store forventninger til. Disse forventningene ble innfridd og Seigmenn leverte et meget bra show og en bra konsert.
MARIUS MÜLLER
Parkbiografen
-92
4
Hadde gleden av å oppleve Marius Müller før han tragisk døde i en bilulykke. Er vel kun en sang jeg virkelig husker fra denne konserten, det er Carmen. Maken til innlevelse i en sang har jeg sjelden sett. Han var en dedikert musiker og en bra liveartist. Denne konserten var intet unntak.
KISS
Skedsmohallen
1988
3
Min første konsertopplevelse. Dette var tiden da KISS var i sin mellomfase og det preget konserten en del. Ok å se sine idoler gjennom mange år, men en skuffende konsertopplevelse.
RAINMAKERS
Ibsenhuset
??
4
Rainmakers er et drivende rockeband som leverte sakene sine godt. Dyktige live og godt tak om publikum. Big fat blond tok helt av :-)