Metal deles jo inn i mange underkategorier. Du har f.eks. Black, Death, Goth, Heavy osv. Det vil alltid være problemer med å sette enkelte band i bås, men jeg skal her prøve å gi noen eksempler på band som jeg personlig liker og hvorfor ! For tiden så går det mye i goth musikk, vet ikke helt hvorfor men har funnet en del nye band og det gjør nok sitt.
PAIN Leverer industriell metal. Har gitt ut mange sterke skiver, men rebirth er nok min personlige favoritt. Hadde gleden av å se dem live vinteren 07 og ble utrolig imponert. Drivet i musikken sammen med utrolig engasjerte tekster gjør dette til en favoritt.
MY DYING BRIDE Et band jeg har fulgt lenge. Siden albumet the angel and the dark river. Må bare si at Aaron på vokal er en opplevelse. Så dem live i Oslo for en del år siden og ble ikke skuffet. Lydbildet heller nok mye mot goth og det er tungt og dystert, men så utrolig bra.
WASP Om det er et band som har fulgt meg så lenge jeg har levd så er det WASP. Kjøpte den første skiva deres når den kom ut og ble mektig imponert. Siden har jeg kjøpt alle skivene de har komme med. Etter min mening så har de levert tidenes beste konseptalbum noen gang. The crimson idol er et mesterverk. Bør oppleves.
DIMMU BORGIR Norges største black metal band som leverer utrolig pompøst materiale. Et enormt driv og stor musikk på mange områder. Man kommer ikke utenom DM når man prater black metal.
AMON AMARTH Et band jeg så første gang vinteren 07 som oppvarming for Dimmu Borgir. De imponerte stort og siden har jeg kjøpt mange skiver med denne svenske gruppen. Bra trykk og energi, samt en meget sympatisk vokalist gjør dette til en höjdare.
DRACONIAN Så var det dette med tung og dyster musikk da. Er ett eller annet som drar meg mot den musikken. Draconian oppdaget jeg ved en tilfeldighet når jeg kom over en samleskive. Ble mektig imponert. Dette er vel egentlig ren oppskrift på goth, med miks av kvinne og herrevokal. Men jeg digger det.
MOTLEY CRUE Har fulgt Motley i lengre tid. Siden Theatre of pain kom frem til i dag. Lest biografien "dirt" om bandet og "heroin diaries" om Nikki Sixx. Må si at det står respekt av hvordan de har levd og hvordan de har klart å lage så bra musikk.
Mortal love En gruppe jeg snublet over ved en tilfeldighet. Blir vel nesten ikke mer standard goth enn dette, men alikevel så er det noe som fanger her. Liker lydbildet.
NIGHTWISH Gjorde en genial handling i 07 hvor de sparket sin daværende vokalist Tarja. Bandet ble mye bedre etterpå og siste skiva er sterk, uten operapreget Tarja hadde med seg inn i gruppen.
OPPDATERT 25/1-09